Зміни до закону, які дозволяють виробникам алкогольних напоїв з виноматеріалів власного виробництва здійснювати оптову торгівлю такими напоями без отримання окремої ліцензії

Виробники алкогольних напоїв з виноматеріалів власного виробництва, зможуть здійснювати оптову торгівлю такими напоями без отримання окремої ліцензії.

Верховна Рада дозволила суб'єктам господарювання, які отримали ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) та виробляють їх з виноматеріалів виключно власного виробництва, здійснювати оптову торгівлю такими алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії.

Відповідні зміни затверджено до Закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (N 481/95-ВР від 19.12.95 р.).

Нові правила принесуть значне полегшення виноробам, оскільки за таку ліцензію раніше необхідно було сплачувати 500 тис. грн на рік.

Також передбачено внесення до Закону визначення нових термінів: "виноматеріали", "виноматеріали виноградні", "виноматеріали плодово-ягідні", "виноматеріали медові", "вино виноградне", "вино плодово-ягідне", "напої медові".

За задумом законотворців, такі нововведення забезпечать сприятливі умови для створення малими підприємствами унікальних вин місцевості (терруарних вин), а також сприятимуть виробництву напоїв медових, вин плодово-ягідних (без додання спирту), які сьогодні майже відсутні на ринку.