Зміни до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні

Зміни до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні

Ще матеріали про цей закон

http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/ey-tax-and-legal-newsletter-26-dec-2016-ukr/$FILE/ey-tax-and-legal-newsletter-26-dec-2016-ukr.pdf

http://rpr.org.ua/draft-laws/5368/

http://economics.unian.ua/finance/1689582-rada-priynyala-antikoruptsiyni-zmini-do-podatkovogo-kodekcu.html

http://taxlink.ua/ua/news/reforma-v-chastini-peredachi-baz-danih-dfs-provalena-a-zurzij.htm

Економічна правда. 21 ГРУДНЯ 2016 - Верховна Рада в другому читанні та вцілому ухвалила закон, який передбачає створення Фінансової поліції та єдиного реєстру ПДВ.

"За" законопроект №5368 проголосували 240 народних депутатів.

Закон передбачає запровадження єдиного публічного Реєстру заяв на бюджетне відшкодування ПДВ відповідно до якого кошти, які підлягають відшкодуванню, будуть перераховуватися в автоматичному режимі.

Також документ передбачає ліквідацію податкової міліції та створення нового органу - Фінансова поліція, діяльність якого регламентуватиметься окремим законом.

Як відомо, на засіданні комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики у вівторок, депутати прибрали з законопроекту пропозицію про передачу баз даних від ДФС до Мінфіну, яку уряд і Мінфін раніше називали однією з ключових антикорупційних норм в цьому проекті.

Мінфін погодився з таким вилученням, а глава комітету Ніна Южаніна сказала, що відмова від цієї статті є вимогою Міжнародного валютного фонду.

Комітет виступив з ініціативою до 1 липня провести незалежний аудит цих баз даних, після чого Кабінет міністрів буде вирішувати питання їх моніторингу, адміністрування і контролю.