Зміни до митного кодексу щодо підтримки літакобудівної галузі

Зміни до митного кодексу про підтримку українського авіапрому

Київ. 30 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко підписав закони, спрямовані на підтримку вітчизняної літакобудівної галузі, повідомляє прес-служба глави держави.

В оприлюдненому в п'ятницю на сайті президента України повідомленні зазначено, що підписаний П.Порошенком закон "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо підтримки літакобудівної галузі" спрямований на ліквідацію нерівних умов постачання літаків вітчизняного виробництва порівняно з імпортом іноземних літаків.

"Документ, зокрема, передбачає скасування пільгових умов ввезення (без оподаткування ПДВ) на територію України за договорами оперативного лізингу іноземних літаків масою порожнього обладнаного апарата понад 10 тис. кг, але не більше ніж 30 тис. кг та максимальною місткістю від 44 до 110 місць", - йдеться в повідомленні.

Верховна Рада України ухвалила цей закон 21 грудня 2016 року. Згідно з пояснювальною запискою до нього, аналоги таких імпортних літаків випускає держпідприємство "Антонов" (Ан-140, Ан-148 і Ан-158), яке може на наявні виробничій базі випускати щорічно до 12 таких літаків. Після технічного переоснащення підприємство здатне збільшити обсяги виробництва вказаних літаків до 24 одиниць на рік.

Закон також передбачає продовження дії пільгового режиму ввезення товарів, які використовують під час розроблення, виробництва, ремонту, модифікації, обслуговування виробів авіаційної техніки на період до 1 січня 2025 р. і доповнення переліку таких товарів.