Закон, що спрощує отримання дозволу на спеціальне водокористування

112.ua. 2 березня 2017. Президент Петро Порошенко підписав закон номер 1830-VIII про спрощення процедури отримання дозволу на спеціальне водокористування. Відповідні дані містяться на сайті Верховної Ради.

Йдеться про закон щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (щодо спеціального водокористування).

Документ зменшує кількість дозвільно-погоджувальних органів з чотирьох до двох.

Також обмежується сфера дії спеціального водокористування (для водокористувачів, що у своїй діяльності використовують не значні обсяги води та вторинних водокористувачів), збільшується строк права на його здійснення, а також встановлюється можливість подання водокористувачами документів в електронному вигляді.

Окрім того, скорочується перелік та визначається вичерпний список документів, які подаються водокористувачем. Забороняється вимагати від водокористувачів документи, що не передбачені переліком.

Закон передбачає встановити підстави для припинення права спеціального водокористування та порядок припинення такого права.