Скасовано регуляторних бар'єрів для ведення бізнесу

Урядом вживаються заходи щодо зменшення нормативно-правових актів, які втратили актуальність та встановлюють регуляторні бар'єри для ведення бізнесу. Зокрема, скасовано деякі накази міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Прийняття даного рішення зумовлене внесенням змін до низки Законів України, зокрема "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності", "Про охорону праці", "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", а також втратою чинності Закону України "Про пожежну безпеку".

Документ приводить у відповідність до норм законодавства нормативно-правові акти міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Коментар ЕВА:

European Business Association вітає скасування Наказу Міністерство аграрної політики та продовольства України, яким заборонялося змішувати різні класи зерна

Два роки тому Комітет зернових та олійних культур Асоціації виступив з ініціативою надати можливість формувати експортні партії різних класів зерна та неодноразово наголошував на необхідності перегляду застарілих норм та правил торгівлі зерновими.

За оцінками експертів Комітету, скасування заборони формування партій зерна різних класів на експорт значно покращить роботу компаній-учасників зернової галузі України та позитивно вплине на конкурентоздатність вітчизняних експортерів на міжнародних ринках зернових.

Такий позитивний крок дасть можливість оптимізувати використання інфраструктури зберігання та перевалки зерна приблизно на 15%.

Деталі > http://bit.ly/2nv4NLa

Коментар АСС:

Результатом адвокаційної кампанії Палати стало скасування заборони на змішування зерна

У результаті наполегливих та послідовних дій Палати, Кабінет Міністрів України нарешті прийняв Постанову №166-р, яка скасувала Наказ Міністерство аграрної політики та продовольства України №661 від 13 жовтня 2008 року, положення якого не дозволяли змішувати різні класи зерна.

Палата протягом декількох років наполегливо відстоювала скасування заборони на змішування зерна, оскільки це призведе до підвищення конкурентоспроможності українського експорту.

Детальніше: http://chamber.ua/Advocacy/SuccessStories/7096