Закон про створення єдиного держреєстру військовозобов'язаних

Інтерфакс-Україна. 14.04.2017. Президент України Петро Порошенко підписав закон про створення єдиного державного реєстру військовозобов'язаних.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради України, цей закон президент підписав 14 квітня 2017 року.

У свою чергу, за інформацією прес-служби Міністерства оборони України, державного реєстру буде єдиною автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, де буде зберігатися інформація про всіх військовозобов'язаних (призовників).

Реєстр міститиме особисті і службові дані військовозобов'язаних громадян України віком від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України і датою повернення на територію України.

Сюди буде перенесено відомості з ЦВК, Держприкордонслужби, Міносвіти, міграційної та фіскальної служб. Також реєстр поповниться даними військовозобов'язаних (призовників) з облікових карток та особистих справ військкоматів.

Власником всієї інформації виступатиме Міністерство оборони України, а розпорядником — Генеральний штаб ЗСУ.

"Реєстр має допомогти веденню військового обліку; планування та виконання заходів мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом; інформаційного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців відомостями щодо військового обліку", - зазначено в повідомленні Міноборони.

Як повідомлялося, 16 березня 2017 року Верховна Рада підтримала створення Єдиного державного реєстру військовослужбовців. За відповідний законопроект №2504а-д у другому читанні та загалом проголосували 236 народних депутатів.