Змінено порядок отримання дозволів на будівництво та запроваджено електронні сервіси для отримання дозволів

Уряд привів ряд нормативно-правових актів у відповідність до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності".

Також запроваджено можливість отримання дозволу на виконання будівельних робіт за допомогою електронних сервісів. За бажанням забудовники зможуть отримати дозволи у як у електронному, так і у паперовому вигляді.

Документом передбачено, що право на виконання будівельних робіт щодо об'єктів із середнім та значним класом наслідків (відповідальності) СС2 та СС3 виникає після отримання дозволу, а щодо об'єктів, які будуються на підставі будівельного паспорта та які належать до об'єктів із незначним класом наслідків (відповідальності) СС1 - на підставі повідомлення.

У зв'язку із цим переглянуто існуючі та встановлено нові форми відповідних документів:

- замість декларації на початок виконання підготовчих/будівельних робіт встановлено нову форму повідомлення;

- передбачено форму повідомлення про зміну даних у зареєстрованій декларації про початок виконання підготовчих/будівельних робіт (які зареєстровані до 10.06.2017);

- внесено технічні правки до існуючих форм.

Крім того, з'являється можливість отримання дозволу на будівництво через електронну систему здійснення декларативних та дозвільних процедур.