Врегульовано питання розмежування медичної субвенції для первинної та вторинної медичної допомоги для міст обласного значення, районів та об'єднаних територіальних громад

Урядом врегульовано питання розмежування медичної субвенції для надання первинної та вторинної медичної допомоги для міст обласного значення, районів та об'єднаних територіальних громад.

На первинну медичну допомогу районів та об'єднаних територіальних громад, які добровільно об'єдналися на базі районів, будуть спрямовуватися кошти в обсязі не більше 40 відсотків від загального обсягу субвенції; на первинну медичну допомогу міст обласного значення та об'єднаних територіальних громад, які добровільно об'єдналися на базі міст обласного значення, - не більше 30 відсотків від загального обсягу субвенції. На вторинну медичну допомогу будуть спрямовуватися кошти в обсязі не менше 60 і 70 відсотків відповідно.

Зазначені зміни спрямовано на забезпечення ефективного та раціонального використання бюджетних коштів на місцевому рівні.