Порядок і правила обов'язкового страхування цивільної авіації

Постановою КМУ передбачено збільшено мінімальні страхові суми із страхування відповідальності за шкоду, заподіяну третім особам, пасажирам, багажу, вантажу і пошті, страхування членів екіпажу і авіаперсоналу, працівників замовника авіаційних робіт, інших суб'єктів авіаційної діяльності.

Також запроваджено принципово нові види обов'язкового авіаційного страхування, які зобов'язують страхувати свою відповідальність перед третіми особами експлуатантів аеропорту (аеродрому, вертодрому, постійного злітно-посадкового майданчика) та сертифікованих суб'єктів наземного обслуговування; організації, що надають послуги з аеронавігаційного обслуговування.

Реалізація постанови забезпечить на належному рівні захист інтересів експлуатантів, користувачів повітряного транспорту, третіх осіб. Крім того, буде зменшено ймовірність банкрутства експлуатантів у разі настання страхового випадку та сприятиме наближенню національного законодавства в частині обов'язкового авіаційного страхування до міжнародних стандартів, що формуватиме імідж України на міжнародному рівні.