Зміни до Порядку надання субвенції місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад

Внесено зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Відповідно до внесених змін виконавчі комітети міських, селищних, сільських рад матимуть два місяці на подання проектних заявок на весь обсяг коштів, передбачений об’єднаним територіальним громадам на відповідний бюджетний період.

Кошти субвенції відтепер можна спрямовувати і на капітальний ремонт об’єктів комунальної інфраструктури, а також на капітальний, а не поточний, ремонт вулиць і доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення.

Крім того, відтепер субвенція може бути використана для співфінансування інших програм і проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Прийняття постанови сприятиме ефективному використанню коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування відповідної інфраструктури об’єднаних територіальних громад, а також приросту або оновленню основних фондів комунальної форми власності сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.