Зміни до порядків проведення аукціонів з продажу та надання спеціальних дозволів на користування надрами

Державна фіскальна служба України, 2018 рік

Офіс великих платників податків повідомляє, що Кабінет Міністрів України постановою від 25.04.2018 № 333 "Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 р. № 594 і 615" внесено зміни до Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами та Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами.

Порядок проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами доповнено положеннями щодо можливості укладення договору купівлі-продажу дозволу з відкладальною обставиною, який являє собою укладений між організатором і переможцем аукціону договір, укладається за умови отримання висновку за результатами проведеної оцінки впливу на довкілля, згідно з яким провадження планованої діяльності є допустимим. За умовами даного договору переможець зобов'язується отримати висновок з оцінки впливу на довкілля, згідно з яким провадження планованої діяльності є допустимим, протягом 6 місяців з моменту підписання такого договору.

Змінами до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами уточнено, що рішення про надання дозволу без проведення аукціону приймається протягом 30 календарних днів після отримання всіх погоджень, передбачених п. 9 цього Порядку, та пропозицій Мінприроди, передбачених п. 25 цього Порядку. Інформація про предмет зазначеного рішення розміщується на офіційному веб-сайті органу з питань надання дозволу протягом 5 робочих днів з дня його прийняття.

Також визначено, що надання дозволу без проведення аукціону здійснюється протягом 20 робочих днів після сплати у повному обсязі збору за надання спеціального дозволу.

Постанова набрала чинності з 08.06.2018 року (за виключенням окремих положень, які набирають з 1 січня та 8 червня 2019 року).