Скасовано обов'язкове використання печаток на підприємствах роздрібної торгівлі алкогольними напоями, нафтопродуктами та ремонту побутової техніки

Рішенням приведено Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями, Правила роздрібної торгівлі нафтопродуктами та Порядок гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів у відповідність до вимог Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами — підприємцями”.

Відтепер відмінено обов’язкове використання суб’єктами господарювання печаток і надано суб’єктам господарювання можливість використання підпису як основного способу засвідчення супровідних документів на продукцію.

Уряд підтримав дерегуляційні ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі, які значно спрощують умови ведення бізнесу в Україні. Відповідні рішення були відображені у постанові Кабміну № 353 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 10 травня 2018 року.

З метою зменшення навантаження на підприємства роздрібної торгівлі алкогольними напоями, торгівлі нафтопродуктами та ремонту побутової техніки уряд скасував ряд актів, які регулюють використання печаток такими компаніями. До прийняття вказаної постанови печатка обов’язково повинна була міститися на цінниках алкогольних виробів. Крім цього, діяла заборона приймати нафтопродукти на АЗС у разі невідповідності пломби на цистерні відбитку печатки на товарно-транспортній накладній або обов'язкове дублювання на паперовому носії документів, складених в електронній формі.