Спрощені процедури приватизації

https://tyzhden.ua/News/235641

З діючого закону буде вилучено статтю про створення комісії з питань приватизації.

Президент Володимир Зеленський 23 вересня підписав законопроект №1037 "Про внесення зміни до закону "Про приватизацію державного та комунального майна". Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Відповідно до законопроекту, закон України «Про приватизацію державного і комунального майна» мають привести у відповідність до норм Конституції України.

Згідно з змінами, з закону про приватизацію державного і комунального майна має бути вилучена 9 стаття, яка регулює створення комісії з питань приватизації.

Відповідно до статті 89 Конституції України Верховна Рада України для здійснення законопроектної роботи, підготовки і попереднього розгляду питань створює з числа народних депутатів України комітети Верховної Ради України. Крім того, Рада може створювати тимчасові спеціальні та тимчасові слідчі комісії.

Разом з тим, статтею 9 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» було встановлено, створення спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації.

Відтак, стаття 9 Закону суперечить Конституції України, за якими створення спеціальних контрольних комісій до повноважень Верховної Ради України не віднесено.

Як повідомлялося, 11 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення зміни до закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" (№1037), яким вилучається стаття про створення комісії з питань приватизації.