Приаеродромні території будуть забудовуватися за новим порядком

23 грудня 2021, mintrans

Кабінет міністрів затвердив порядок визначення граничної висоти та планувальних обмежень

Сьогодні, 23 грудня, Кабінет міністрів схвалив проєкт постанови «Питання використання приаеродромної території».

Цим документом він затвердив порядок визначення граничної висоти та планувальних обмежень при забудові земельних ділянок на приаеродромній території, а також порядок встановлення обмежень використання приаеродромної території.

Крім того, уряд рекомендував провайдерам аеронавігаційного обслуговування та експлуатантам аеродромів (вертодромів) до 25 лютого 2022 року підключитися до відповідного електронного кабінету в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва. До цієї системи також мають підключитись Державна авіаційна служба та Міністерство оборони.

До 25 січня 2022 року Державіаслужба до цієї системи має внести відомості про аеродроми цивільної авіації, а Міністерство оборони – відомості про аеродроми державної авіації.

Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація акту забезпечить безпеку польотів та експлуатації аеродромів, визначить механізм розміщення об’єктів будівництва на приаеродромній території, а також скасує погодження умов забудови земельної ділянки на приаеродромній території та запровадить отримання інформації про обмеження такої забудови під час отримання містобудівних умов та обмежень.