Постанова про затвердження концепції «походження товарів»

Міністерство фінансів України, опубліковано 10 листопада 2023 року о 18:33

Сьогодні, 10 листопада, Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження концепції «походження товарів» і методів адміністративного співробітництва до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони».

Проект прийнятої постанови розроблено Мінфіном з метою запровадження альтернативних правил походження товарів у торгівлі з Європейським Союзом шляхом підписання Рішення Підкомітету Україна – ЄС з питань митного співробітництва щодо врегулювання митних процедур у межах Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила проходження, яке, як очікується, набере чинності з 1 грудня 2023 року.

Прийняті Урядом зміни сприятимуть розвитку двосторонньої торгівлі з ЄС та успішному співробітництву в рамках Угоди про асоціацію у митній сфері.

Постановою також передбачено надання заступнику Голови Держмитслужби повноваження на підписання зазначеного Рішення Підкомітету.