Уряд України затвердив переліки агропродукції з обмеженим строком та з особливим режимом зберігання

Уряд України затвердив перелік аграрної продукції з обмеженим строком зберігання, а також перелік сільськогосподарської продукції, яка потребує особливого режиму зберігання. Відповідні рішення закріплені постановою КМУ від 24 листопада п.р. №1239.

До переліку продукції, яка має обмежений строк зберігання, включено охолоджене або свіже м’ясо худоби, м’ясо свійської птиці разом із їстівними субпродуктами з неї, сири та ін. У перелік аграрної продукції, яка потребує особливого режиму зберігання, ввійшли їстівні субпродукти худоби, кіз, овець та свиней, молоко і вершки згущені та з цукром, вершкове масло та ін.

Згідно з документом, Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України доручено забезпечити організацію (відповідно до правил проходження електронної черги перед міжнародним пунктом пропуску через державний кордон України за допомогою електронної системи):

бронювання користувачами електронної системи “Електронна черга перетину кордону” місць у пріоритетній черзі перетину кордону вантажними автомобілями із сільськогосподарською продукцією, яка має обмежений строк зберігання, як такими, що відповідно до законодавства мають право на здійснення відповідних видів контролю в міжнародному пункті пропуску через державний кордон України в першочерговому порядку;

бронювання користувачами електронної системи «Електронна черга перетину кордону» місць у черзі очікування вантажних автомобілів із сільськогосподарською продукцією, яка має особливий режим зберігання, без зазначення номера митної декларації, оформленої для вивезення товарів із митної території України, під час бронювання.